sobota 5. októbra 2013

Čo so sebou prinesie október?

Keďže školské povinnosti nepustia, trochu oneskorene, ale predsa len. :) Október nám so sebou prinesie ďalších pár noviniek, ktorými buď doplníte nejaké série, začnete nové, alebo doplníte zbierku kníh-bez-pokračovania. Mňa osobne zaujala len Den co den a Tahle píseň ti změní život, a väčšmi sa teším na november, kedy by mala vyjsť Mechanická princezná.

A tešiť sa môžme na:
slovenské novinky z Ikaru, Fragmentu či u Fortuna Libri
8. októbra vyjde Strážkyňa krvi od Tessy Grattonovej zo séria Mágia krvi
Pre Mab Prowdovú sú čary rovnako prirodzené ako dýchanie. Život bez nich si nevie ani len predstaviť, hoci to znamená pravidelne si ubližovať, aby získala dosť krvi na mágiu. Býva uprostred divej prírody, ďaleko od mestského ruchu, a už v mladom veku má zodpovednú úlohu starať sa ako budúca diakonka o rozvetvenú rodinu krvavých čarodejníkov. Jej pokojný život sa však náhle zmení, keď sa rozhodne preskúmať tajomstvo ruží v záhrade.

Will Sanger, poznačený náhlou smrťou milovaného brata, sa rozhoduje, čo ďalej po skončení strednej školy. Rodina od neho očakáva kariéru vo vojenskom námorníctve, ale on sám ešte nevie, kým a čím chce v živote byť. A hoci okolie v ňom po záchrane dievčaťa pred utopením vidí hrdinu, sám si nepripadá ničím výnimočný. Jedného dňa za bizarných okolností stretne Mab, dievča, ktoré je úplne iné ako spolužiačky, magicky záhadné, zato však odhodlané plniť svoje neuveriteľné poslanie aj za najvyššiu cenu, a všetko je odrazu inak.

23. októbra vyjde Tajný rituál, 14. a posledné pokračovanie Upírskich denníkov od L.J. Smithovej

Najhrozivejší z pôvodných upírov Klaus bol vzkriesený a privolaný z temnoty. Postupne začína šíriť skazu v areáli univerzity. Elena sa spolu s ostatnými púšťa do nerovného boja. Klaus sa im chce pomstiť za to, že sa ho už kedysi pokúsili zničiť. Podarí sa im poraziť zlo raz a navždy? Čo ak sa na scéne odrazu objaví dávna láska bratov Salvatoreovcov Katherine?






16. októbra vyjdu Deti búrky, zo série Rád temnoty od Philippy Gregoryovej
Luca s Izoldou sa ocitnú uprostred obrovského chaosu. Ak chcú prežiť, musia sa spoliehať jeden na druhého a na svojich priateľov Ishraq a Freizeho.
Taliansko roku 1453. Luca s Izoldou sa dostávajú do malej rybárskej dediny, v ktorej sa nečakane strhne sled nepochopiteľných a desivých udalostí a Lucovou úlohou je odhaliť ich. Spoločné putovanie po kresťanskom svete mladých ľudí čoraz väčšmi zbližuje. Namiesto pokojnej plavby do Splitu ich čaká stretnutie s detskou križiackou výpravou a tajomným Johannom, obrovská prívalová vlna a vyšetrovanie detí búrky, čiže čarodejníc, čo na dedinu privolali záhubu. V druhej knihe série Rád temnoty sa stupňuje napätie a tajomstvá vychádzajú na svetlo sveta.

A tešiť sa môžme aj na české knihy z dielne COOBOO:
14. októbra vyjde Den co den od Davida Levithana
Každý den se probudíte v jiném těle, každý den žijete život někoho jiného. A tak platí jedna jediná zásada – vyhněte se tomu, aby si někdo všiml, že na jeden den přebýváte v těle někoho jiného a nepleťte se do jeho života.
Vše je v pořádku, až do rána, kdy se probudíte v těle Justina a zamilujete se do jeho přítelkyně Rhiannon. Od toho okamžiku všechna pravidla, podle nichž jste až do teď žili, přestávají platit. Konečně se objevil někdo, s kým chcete být den co den.



28. okróbra vyjde Tahle píseň ti změní život od Leily Salesovej

Elisa Dembowská si ve srovnání se svými vrstevníky odjakživa připadá jako mimoň. A pak se jednoho dne rozhodne, že udělá všechno pro to, aby se to změnilo. Celé prázdniny na sobě dře – čte správné časopisy, dívá se na správné seriály, dokonce si i zásadně obmění šatník, jen aby hned první den školy zjistila, že se snažila zbytečně. Že i kdyby na sobě pracovala sebevíc, nezmění to, jaká je uvnitř, a že to její spolužáci vždycky poznají a stejně se s ní nebudou kamarádit. Ale co s tím? Můžete se sebou něco udělat, aby se z vás stal spokojený mimoň?


Alebo aj na anglickú literatúru z pera Veronici Roth, Allegiant, tretie pokračovanie Divergencie, ktoré vyjde 22. októbra, no u nás až budúci rok

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára